Tennisleraar (2)

Woensdag 1 juli

Programma

09.00 - 10.00 uur | PO Webinar | Pathway of development of the forehand
Spreker: Simon Wheatley
PO-punten: 2

Simon neemt jou mee doorheen de ontwikkeling van de basisslag forehand: we starten bij de basis of beginnende spelers en ga stap per stap richting competitief speelniveau. Een praktijkgerichte sessie met een internationale topspreker.

Simon Wheatley is binnen LTA (Britse Tennisfederatie) verantwoordelijke voor de opleiding en permanente ontwikkeling van de leraren. Simon was te gast als spreker op het Trainerscongres van 2018 en 2019.

---

10.10 - 10.50 uur | Q & A | Tennis a mental game
Spreker: Merlin Van de Braam
PO-punten: -

In deze Q&A sessie (vraag en antwoord) gaan we dieper in het mentale verhaal van de tennissport. Welke vaardigheden heb je nodig om mentaal sterk te zijn? En hoe kunnen we deze ontwikkelen bij onze speler? Als opwarming kan je zijn presentatie bekijken op ITF Academy. Via de KNTLB Leraren App kan je enkele dagen voor deze sessie jouw vraag insturen.

Merlin is Head of Education bij LTA, de Britse tennisfederatie. Hiervoor was hij actief als medewerker binnen iCoach voor ITF.

---

11.00 - 12.00 uur | PO Webinar | Fysieke training voor rollers
Spreker: Sten Leusink
PO-punten: 2

In deze sessie krijg je een kijkje in de “keuken” van de rolstoeltennissers die trainen op het NTC in Amstelveen: we focussen ons op de fysieke training. Wat voor een beperking heeft de rolstoeltennisser en wat voor aandachtspunten brengt dit met zich mee? Wat is de meeste ideale verhouding tussen rust en balans en hoe is dit anders dan bij de valide tennissers? Op deze vragen geven we antwoord in een leuke en inspirerende praktijkgerichte sessie waarbij je wordt meegenomen in dit specifiek onderdeel van de tennissport.

Sten Leusink is sinds 2019 werkzaam als Bondsconditietrainer Rolstoeltennis bij de KNLTB. Vanaf augustus 2020 zal Sten naast zijn huidige functie ook werkzaam zijn als Assistent Bondscoach Rolstoeltennis.