Tennisleraar (2)

Vrijdag 3 juli

Programma

09.00 - 10.00 uur | PO Webinar | Technical observation and analysis – Advanced players
Spreker: Hrvoje Zmajic
PO-punten: 2

Het doel van dit Webinar is om de leraar zijn observatie en evaluatie scherp te krijgen. Het herkennen en doelgericht omschrijven van “technische breekpunten” helpt de coach om de technische ontwikkeling te koppelen aan de tactische situatie. Via praktijkvoorbeelden krijg je tips om het mechanisme van slagbewegingen beter te begrijpen en te analyseren.

Hrvoje is een internationale consultant voor Coach & Player Development. Voor 15 jaar was hij als verantwoordelijke voor Development in Tennis Europe. Hij is een gekend spreker op ITF en internationale congressen.

---

10.10 - 10.50 uur | Q & A | Padel: bandeja vs. vibora
Spreker: Bram Meijer en Uriël Maarsen
PO-punten: -

“Bandeja en Vibora". Nee, het zijn geen twee Spaanse steden of typische gerechten. Maar twee typische aanvallende padelslagen. In deze Q&A gaan we dieper in op de verschillen, wanneer gebruik je de slagen en wat zijn de bedoelingen?

Bram en Uriël zijn Nederlands beste padelspelers. Tevens geven zij beide padelles.

---

11.00 - 12.00 uur | PO Webinar | Cognitieve vaardigheden: what’s in a name?
Spreker: Maxim Wouters
PO-punten: 2

De hedendaagse (top)sport stelt meer eisen aan onze sporters dan ooit tevoren. Op elk niveau binnen elke sport streven we naar completere atleten. Binnen tennis is dit niet anders! Maar zien we geen belangrijk aspect over het hoofd? De rol van het brein valt niet te onderschatten bij het spelen van onze favoriete sport. Het maken van keuzes, inschatten van acties, anticiperen en zoveel meer wordt aangestuurd vanuit onze grote, grijze massa. En we hebben goed nieuws: het is trainbaar!


Maxim (België) heeft zich de afgelopen jaren verdiept in de rol van cognitieve vaardigheden binnen de sport. Sinds september is hij in dienst voor FC Groningen als videoanalist. Daarnaast verzorgde hij workshops binnen tennis, voetbal en niet specifieke opleidingen.

---

12.30 - 13.30 uur | PO Webinar | Roadmap Arbeidspositie
Spreker: Jacco Eltingh
PO-punten: 2

Jacco is huidig Technisch & Commercieel Directeur van de KNLTB. Hij won alle Grand Slams in het dubbelspel.

---

13.40 - 14.20 uur | Informatie | Arbeidspositie en BTW tips
Spreker: Jacco Eltingh
PO-punten: -

In deze Q&A sessiestaat de Arbeidspositie en BTW centraal. Via de KNLTB Leraren App kun je enkele dagen voor deze sessie jouw vraag insturen.

Jacco is huidig Technisch & Commercieel Directeur van de KNLTB. Hij won alle Grand Slams in het dubbelspel.

---

14.30 - 15.30 uur | PO Webinar | Start to Tennis: racket and play
Spreker: Valentijn Pattyn
PO-punten: 2

Met tennis kunnen we veel leren van de opkomst van padel, o.a. hoe je je sport kan ‘branden’ als eenvoudige sport. Tennistrainers neigen, in de drive om ‘Federiaanse’ slagverlopen aan te leren, tennis zo complex te maken dat de stoom al snel uit de oren van de starters komt. Racket & Play herleidt tennis tot de essentie… bal, racket en direct tot de natuur van de sport komen, nl. spelen. Errorless learning, impliciet leren en onnodige informatie vermijden komen aan bod in de sessie.

Valentijn Pattyn (België) is hoofd van clubwerking binnen Tennis Vlaanderen.