Tennisleraar (2)

Maandag 29 juni

Programma

09.00 - 10.00 uur | PO Webinar | Technical observation and analysis – Beginner players
Spreker: Hrvoje Zmajic (Engels)
PO-punten: 2

Met een goede techniek kun je tactische situaties in de wedstrijd oplossen. Deze presentatie geeft een framework om gestructureerd de techniek van beginnende spelers te observeren en te evalueren. Op deze manier kan je als leraar de juiste technische elementen selecteren om te verbeteren bij de speler.

Hrvoje is een internationale consultant voor Coach & Player Development. Voor 15 jaar was hij als verantwoordelijke voor Development in Tennis Europe. Hij is een gekend spreker op ITF en internationale congressen.

---

10.10 - 10.50 uur | Q & A | Technisch Directeuren aan het woord
Sprekers: Jacco Eltingh en Ivo van Aken
PO-punten: -

In deze Q&A sessie (vraag en antwoord) gaan we dieper in op het huidige tennislandschap en de toekomst van tennis. Via de KNLTB Leraren App kun je enkele dagen voor deze sessie jouw vraag insturen.

Jacco is huidig Technisch & Commercieel Directeur van de KNLTB. Hij won alle Grand Slams in het dubbelspel. Ivo is (ex) Technisch Directeur van Tennis Vlaanderen.

---

11.00 - 12.00 uur | PO Webinar | Kansen voor leraren in de zomer
Sprekers: Alwin van Engelenburg en Tommie Withagen
PO-punten: 2

Deze zomer gaat zeker 50% van de Nederlanders niet op vakantie. Dit biedt extra kansen voor de tennisverenigingen en leraren. Zie jij als tennisleraar deze kansen ook? Zowel in het kader van nieuwe leden werven (voor de club en voor je lessen) als het activeren van je leden op de club? En waarmee zou de KNLTB jou hierin nog beter kunnen helpen om deze kansen te benutten?

Alwin is KNLTB accountmanager voor de regio Gelderland. Tommie werkt op de afdeling Verenigingsondersteuning bij de KNLTB en is opgeleid als Tennisleraar B.

---

12.30 - 13.30 uur | PO Webinar | Impliciet vs. Expliciet leren: wat, waarom en wanneer?
Spreker: Bianca de Bruijn
PO-punten: 2

Impliciet en expliciet leren zijn twee begrippen die vaak terugkeren in de wereld van de tennisleraar. Maar waar staan deze begrippen voor? En waarom en wanneer kan ik deze vormen gebruiken? Via deze sessie krijg je antwoorden op deze vragen.

Bianca is KNLTB leercoach voor de opleiding Tennisleraar A. In 2016 was zij Lerares van het jaar.

---

13.40 - 14.20 uur | Info | Resultaten van de enquête Tennisleraren
Spreker: Monika Wies
PO-punten: -

Tennisleraren hebben een essentiële positie in het Nederlandse tennislandschap. Meer dan 1.700 tennisleraren namen deel aan een enquête. In deze infosessie gaan we samen door de resultaten heen.

Monika is adviseur Marketing Intelligence bij de KNLTB.

---

14.30 - 15.30 uur | PO Webinar | Technologie in de wedstrijd en de training
Spreker: Aldo Hoekstra
PO-punten: 2

In deze sessie wordt je meegenomen in de hedendaagse technologische (on)mogelijkheden voor trainingen en wedstrijden. Een inkijkje in de mogelijkheden in de topsport en praktische tips die op elk niveau toepasbaar zijn.

Aldo is Embedded Scientist bij de KNLTB.