Tennisleraar (2)

Dinsdag 30 juni

Programma

09.00 - 10.00 uur | PO Webinar | Leer een puber kennen
Spreker: Jitze Jouwsma
PO-punten: 2

Bij 13- tot 17-jarigen zien we een grotere uitstroom van leden dan in om het even welke andere leeftijdsgroep. Via deze sessie krijg je tips en handvatten om een omgeving te creëren om aantrekkelijk te zijn en/of te blijven voor tieners.

Jitze actief als tennisleraar met B licentie en is Toegepast (sport en prestatie) Psycholoog.

---

10.10 - 10.50 uur | Q & A | Gezondheid en post-corona tips
Spreker: Babette Pluim
PO-punten: -

In deze Q&A sessie (vraag en antwoord) gaan we dieper in op de huidige situatie binnen de tenniswereld. Babette geeft tips en advies voor leraren om tennissers te ondersteunen en te begeleiden in dit corona-tijdperk. Via de KNLTB Leraren App kun je enkele dagen voor deze sessie jouw vraag insturen.

Babette is meer dan 25 jaar actief als bondsarts voor de KNLTB. Daarnaast schrijft ze ook artikelen voor verschillende erkende Sport/Medicine Journals.

---

11.00 - 12.00 uur | PO Webinar | Something new? Innovation post COVID-19. A must for tennis
Spreker: Miguel Crespo (Engels)
PO-punten: 2

In deze sessie bespreekt de Spanjaard Miguel Crespo innovaties binnen de tennissport die zijn ontstaan in het corona-tijdperk. Tennis is namelijk een van de, zo niet de, veiligste sport om te beoefenen in de huidige situatie. Ook staat hij stil bij de toekomst van de sport en de rol van de leraar binnen de (vernieuwde) situatie.

Miguel is 'Head of Participation and Coaching' bij de International Tennis Federation (ITF).

---

12.30 - 13.30 uur | PO Webinar | The splitstep, a scientific perspective (1/2)
Spreker: Dario Novak (Engels)
PO-punten: 2

In deze tweedelige sessie zoomen we in op de splitstep. In het eerste deel (dinsdag) bekijken we de specifieke beweging vanuit een wetenschappelijk oogpunt: wat vertelt onderzoek en data ons? Donderdag, in het tweede deel, gaan we naar de praktijk: hoe kunnen we de splitstep ontwikkelen en verfijnen in kwaliteit en intensiteit? Beide sessies kunnen apart worden gevolgd.

Dario is een “Human health & performance expert” actief binnen de tennissport, maar ook in enkele andere sporten (zoals basketbal).

---

13.40 - 14.20 uur | Informatie | WTA-coach aan het woord
Spreker: Wim Fissette
PO-punten: -

In deze Q&A sessie laten we Wim aan het woord over het huidige damestennis, maar bespreken we ook zijn visie op de rol van de coach. Een inspirerende sessie voor zowel de competitieve coach als de leraar die op de vereniging actief is. Via de KNLTB Leraren App kun je enkele dagen voor deze sessie jouw vraag insturen.

Wim is de huidige nummer 1 coach van België. Sinds begin 2020 is hij coach van Naomi Osaka. Daarvoor werkte hij met onder andere Victoria Azarenka, Angelique Kerber en Simona Halep.

---

14.30 - 15.30 uur | PO Webinar | Action Type
Spreker: Laurens Bloem
PO-punten: 2

Jij als trainer bezit je eigen unieke drijfveren, met voorkeuren in bewegen en denken. De kern van jouw persoonlijke groei ontstaat door de verbinding met jezelf. Action Type zorgt ervoor dat jij jezelf beter leert kennen en je sporter beter leert kennen. Hierdoor zal het belangrijkst middel, de communicatie, een stuk makkelijker gaan!

Laurens is eigenaar van In-Bloom Sport, onderwijs en bedrijfscoaching. Hij heeft een enorme interesse en drive om te werken aan de persoonlijke ontwikkeling van de mens.